Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ, катализатор?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ, катализатор?

Здравейте момчета, изпаднах в следната ситуация. Наскоро закарах колата ми (от подписа) на диагностика, защото ми беше светнал чека, показа ми проблем с катализатора , момчето което ми правеше диагностиката ми каза да го махам, но аз не го послушах, тези дни пак ми светна чека и отново проблем с катализатора. Карах я в един сервиз ако не се лайа беше на ASPO, и ми казаха че моя катализатор е пред двигателя точно след колекторите и трябва нов катализатор, нямало как да стане с резонансно гърне.
    Ще ви помоля за савет, че не ми се дават 2000лева за нов катализатор?
    Алфа ромео 147 1.6 16v 76kw

Първоначално публикувано от shakata Покажи съобщение
    Здравейте момчета, изпаднах в следната ситуация. Наскоро закарах колата ми (от подписа) на диагностика, защото ми беше светнал чека, показа ми проблем с катализатора , момчето което ми правеше диагностиката ми каза да го махам, но аз не го послушах, тези дни пак ми светна чека и отново проблем с катализатора. Карах я в един сервиз ако не се лайа беше на ASPO, и ми казаха че моя катализатор е пред двигателя точно след колекторите и трябва нов катализатор, нямало как да стане с резонансно гърне.
    Ще ви помоля за савет, че не ми се дават 2000лева за нов катализатор?
    Сигурно ли е, че проблема е в катализатора а не в ламбда сондата?

Comment

Ами така ми каза момчето което прави диагностиката, проблема беше нещо в налягането на катализатора......

Comment

Ами така ми каза момчето което прави диагностиката, проблема беше нещо в налягането на катализатора......
        Ако е 100% сигурно, че проблема е в катализатора нямаш много опции.
        Можеш да избушиш катализатора, но чека ще ти свети...
        Другия вариант е нов катализатор. Може да пробваш в сервиза на Ем- Комплект - те предлагат някакви универсални на добри цени. Виж дали ще имат решение за теб и пиши какво е станало.

Comment

Това ми каза и последното момче при което ходих, за избушване на катализатора, и лъгане на ланда сондата да не дава грешки или нов катализатор, но каза сащо че нямало да стане с универсалните катализатори, че моя бил по тумбест и нямало да пасне. Затова потарсих друго мнение на някои от форума, който се е сбълсквал с този проблем..... Но ще проуча варианта и с ем-комплект.... мерси

Comment

Това ми каза и последното момче при което ходих, за избушване на катализатора, и лъгане на ланда сондата да не дава грешки или нов катализатор, но каза сащо че нямало да стане с универсалните катализатори, че моя бил по тумбест и нямало да пасне. Затова потарсих друго мнение на някои от форума, който се е сбълсквал с този проблем..... Но ще проуча варианта и с ем-комплект.... мерси
            Ако си ЕКО4 с трите ламбда сонди слгаш на мястото на последната след катализатора един симулатор от газаджиите, настройваш и пееш

Comment

От ebay си купуваш целите колектори с катализатора и си пееш. Има ги на тънки цени.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                От ebay си купуваш целите колектори с катализатора и си пееш. Има ги на тънки цени.

Тънки е силно казано... към 700- 800 лв излиза с доставка...

Comment

Нови: http://cgi.ebay.co.uk/ALFA-ROMEO-147...d=p3286.c0.m14

Има и втора употреба от по 30 до 90 паунда гледах.

Доставката ще е най-много 60 - 70 паунда, че е тежко и голямо.

Comment

Ами мисля че не сам еко4, защото сам с 2 сонди, в неделя като не съм на работа ще лягам под колата и ще разгледам по-подробно сиуацията каква е....
                    но така като гледам май единствения вариант е нов катализатор ..

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                      Нови: http://cgi.ebay.co.uk/ALFA-ROMEO-147...d=p3286.c0.m14

Има и втора употреба от по 30 до 90 паунда гледах.

Доставката ще е най-много 60 - 70 паунда, че е тежко и голямо.

Колега,
                      на него му трябва ето това:

http://cgi.ebay.co.uk/ALFA-ROMEO-147...d=p3286.c0.m14

Втора употреба от този модел няма.

А нов както казах излиза към 700-800 лв. с доставката.

Comment

Първоначално публикувано от jazzman Покажи съобщение
                        Колега,

Май е този вариант който го предлагаш ти...

Comment

Май е този вариант който го предлагаш ти...
                          Със сигурност е този, поне ако съдя от подписа ти...

Comment

Със сигурност е този, поне ако съдя от подписа ти...
                            Ами да този е, преди малко лягах под колата и го видях....
                            това нещо няма ли как да се замени с резонансно гарне или нещо от сорта?

Comment

Колега,

550 лв. максимум. си мисля, че ще му излезе.

Ма аз ако съм на него слагам един ламбда симулатор, монтирам една права тръба или изтърбушвам катализатора и си свиркам.

Comment

Working...
                              X